Стряскащ разказ за живота на сина на големия български актьор Андрей

...
Стряскащ разказ за живота на сина на големия български актьор Андрей
Коментари Харесай

Стряскащ разказ за живота на сина на голям български актьор

Стряскащ роман за живота на сина на големия български артист Андрей Чапразов  разгласява Милена Фучеджиева. Писателката търси съвет и насочва зов за помощ за Михаил Чапразов, който преди време е отпътувал със брачната половинка си китайка и детето им да живее в Поднебесната империя. Намирал се в далечен планински регион, роднините на жена му го заключили и го биели и унижавали всекидневно. Ето поста:

" Приятели и врагове във Facebook, сблъсках се със чудноват и драматичен проблем, който може би може да бъде позволен с групова помощ, по тази причина се обръщам към всички.

Моят прочут Михаил Чапразов, наследник на огромния артист от Народния спектакъл Андрей Чапразов, ми написа трагични известия от Китай. Срещала съм го един път дружно с жена му и детето му. Сега май към този момент има две деца. Симпатичен, леко чудноват човек. Беше доста горделив със фамилията си, очевидно обичаше брачната половинка си и детето си. После от фейса научих, че е отпътувал с нея за Китай.

Вчера Михаил се свърза с мен по Месинджър с молба за помощ. Намира се в Китай, в планинска провинция, не знае китайски и е заключен в дома на родителите на брачната половинка си. Твърди, че го бият и унижават всекидневно, в това число и брачната половинка му, която желае да го вкара в психиатрия. На ръба на силите си е, живее в смут от идващия пердах, заключен, не знае езика, всички средства е предал на брачната половинка си, която го бие също, има платен самолетен билет за България, само че тя не го пуска, тъй като трябвало нещо да се доплаща, а и той не знае по какъв начин да стигне до какъвто и да било превоз. Ситауцията му е меко казано ужасяваща. Посолството изрично е отказало да се намеси, защото става дума за персонални връзки.

Въпросът ми тук е има ли филантропични организации, които работят с сходни проблеми в Китай? Страшното е, че той се опасява от брачната половинка си в случай че тя разбере за връзката му с хора от България. Абсолютно не знам по какъв начин да му оказа помощ, а индивидът е в обезверена, застрашаваща живота му обстановка. Знам, че е писал и на други тук, само че до момента никой не е изискал тук да създадем един брейнсторминг и да забележим по какъв начин можем да помогнем на сънародника ни. Баща му беше превъзходен, хубав мъж, който дълги години игра на сцената на Народния спектакъл. Михаил очевидно няма достъп до фейсбук, тъй че тук можем свободно да обсъдим дали въобще нещо може да се направи за него, в случай, че това е някаква кошмарна битова обстановка в комунистически Китай.

Мисля, че само филантропична организация би могла да се опита да му помогне. Той ми изпрати адрес на британски, сподели, че жена му ще го убие в случай че разбере. Проблемът е, че не знам до каква степен този адрес прави работа... Най-лесното е да съберем пари, само че какво да вършим с тези пари?!

Помощ! от името на Михаил Чапразов. Сам сам българин във враждебна, насилствена среда. Сърцето ми се къса. ".

По-късно Милена Фучеджиева е изпратила мейл  до посолството на България в Китай и чака отговор и реакция оттова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР